Gepost op 24-nov-2019

Stichting Visserijmuseum Breskens

Visserijmuseum Breskens heeft een vloeroppervlak van ca. 800m2, daarop is de geschiedenis weergegeven van de laatste 120 jaar van Breskens als vissersdorp. Vanaf 19e eeuw met platbodem schepen, hoogaarzen / botters met weinig diepgang uitgerust met zijzwaarden om afdrijven te voorkomen, die scheepjes hadden een lengte / breedte verhouding 3,5 : 1 de meest voorkomende lengte was 14 meter, ze konden ook droogvallen in de haven op de zaaten of op het strand, zandbank d.m.v de platte bodem. Ze werden voortbewogen door, zeilen als er wind was, zonder wind met het waterzeil in de richting van het getij, of spierkracht met roeiriemen. Dankzij deze bijzondere verhalen en vangsten van de Breskense vissers heeft het museum in de loop der jaren een prachtige gevarieerde collectie, vanaf fossielen uit de ijstijd, tot modellen van gebruikte schepen en gebruiks voorwerpen hebben we dat de kunnen opbouwen.
Bericht verzonden. We nemen snel met je contact op.