Gepost op 13-aug-2018

Stichting Visserijmuseum Breskens

Visserijmuseum: Groepen met afspraak, hele jaar geopend

1-jan-2019 – 31-dec-2019
Visserijmuseum Breskens, 100 jaar Breskense Visserij historie op 800 m2 museumvloer: Bij nacht en ontij voerden de Breskense vissers uit om vis of garnalen te vangen, maar ze haalden niet alleen vis en garnalen op. In de netten vonden zij soms ook restanten van ooit vergane schepen, fossiele beenderen , schelpen en haaientanden; dankzij deze vissers heeft het Visserijmuseum hiervan in de loop der jaren een prachtige collectie kunnen opbouwen en dit wordt tentoongesteld in het museum. Kinderen krijgen speciale aandacht. Hun kennis en inzicht wordt getest met een puzzeltocht door het museum en in een nagebouwde stuurhut is een nautische 3D vaarsimulator ingebouwd met 6 schermen en kunt u ervaren hoe het is om op zee te varen, u kunt uitvinden of u geschikt bent voor het beroep stuurman / navigator...
Bericht verzonden. We nemen snel met je contact op.